Собственикът на една от изгорелите коли в „Изгрев“ опитал да я премести по време на пожара. Той обаче е бил спрян от полицаите, които са били на мястото на инцидента. Автомобилът е с газова уредба. Униформените се опасявали, че е възможно да се случи още по-голяма трагедия и затова не са позволили на бургазлията да се качи в колата.

Оказа се, че автомобилът е единствен за семейството, а в следствие на пожара той вече няма да може да се използва. Колата е изключително важна за тях, защото бащата на собственика е онкоболен и му предстои пътуване до Варна.

„Сега ще трябва да използвам автобус, за да стигна до морската столица“, каза пред наш репортер болният мъж.

Припомняме, че вчера късно вечерта пет автомобила изгоряха в бургаския комплекс „Изгрев“. Огънят е тръгнал от „Фолксваген Туарег“, собственост на 46-годишен мъж. Категорично е доказано, че става въпрос за умишлен палеж. Подпалвачите оставали тубата с гориво до луксозното возило. Изгорели са и две външни тела на климатични системи, а частично е обгоряла и част от фасадата на близката кооперация.

Останалите собственици на някои от пострадалите коли отказаха коментар пред Gramofona.com. В района има търговски обекти, разследващите ще изземат видоекомарите, монтарани там.