Рекордната близо 150 кг зелена листна канабисова маса е иззета от служителите от Районно управление – Карнобат при претърсването на необитаван двор, разположен в източната част на село Раклица, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Полицаите намерили и иззели 54 канабисови растения с еднакъв размер - от по 3 метра височина, засети на шест реда с разстояние между растенията по 1,50 м.

В двора, докато били между редовете с растенията, са задържани криминално проявените Г. А. на 29-години и К. М. на 30 години, и двамата от Бургас. При претърсването са открити и иззети още два градински маркучи, празна пластмасова туба от препарат за растителна защита и други вещи, сочещи, че канабисовите растения са засадени умишлено, като за тях са полагани качествени грижи.

Извършени са множество процесуално-следствени действия, сред които оглед на местопроизшествието, разпит на свидетели, някои от които пред съдия, оглед на иззетата зелена листна канабисова маса и др. Задържаните Г. А. и К. М. са привлечени в качеството на обвиняеми, като с прокурорски постановления срокът им на задържане е увеличен до 72 ч.

Работата по цялостно документиране на извършеното престъпление продължава от служители на Районно управление – Карнобат.