Млад мъж открадна билети от лотарията за около 300 лева. За случая разказа собственичката на денонощния павилион Таня Бобчева. Обектът се намира в к/с „Изгрев“, в близост до бл. 25. В 20,24 часа вчера мнимият клиент поискал от продавачката да си купи от най-скъпите билети.

Когато жената ги извадила и му подала да си избере от купчината, крадецът грабнал всичките и хукнал да бяга.

Дори и да има печеливш билет, пишман крадецът няма да успее да се възползва от печалбата. Всеки един от билетите е със сериен номер и може лесно да бъде проследен. 

Минути преди кражбата мъжът е засечен от камерите на павилиона. Той минал от там с младо момиче и явно е огледал обекта, за да прецени дали ще му се отдаде замисленото. Придружителката му също е заснета и лицето й се вижда много ясно. Нейни снимки обаче няма да се разпространяват, защото не е ясно дали момичето е имало представа какво ще се случи.

Снимките на младия мъж вече са разпечатани и са разлепени около павилиона. Собственичката признава, че обектите й са постоянно под прицела на подобни крадци. 

„Задигат дребни неща, но не е минал месец, в който нещо да не е било откраднато“, обясни Таня. Преди няколко години въоръжен младеж се опита да обере павилионът до спортна зала „Бойчо Брънзов“. Тогава таксиметрови шофьори разпознали крадеца, който се оказал от „Меден рудник“.

Младежът дори бил задържан за кратко, но след разпит в полицията успял да избяга и до момента е в неизвестност. „Обявиха го за издирване, а преди няколко месеца ми върнаха записите от охранителните камери. Оказа се, че делото е прекратено, защото не могат да открият извършителя“, обясни Таня Бобчева.