Руският гуру Митрадевананда Свами е поставен под особено наблюдение в бургаския затвор, разбра Gramofona.com. През септември той трябваше да бъде екстрадиран в родината си, където го очаква съдебен процес по обвинение за издевателства и насилие над деца.

Ден преди да бъде конвоиран до София обаче Митрадевананда изпадна в кома. Състоянието му буквално втрещи бургаските медици. Оказа се, че всички показатели на руснака са идеални и не би трябвало той да е в безсъзнание.

Цяла седмица набеденият за секс гуру Митрадевананда остана в реанимацията на УМБАЛ – Бургас. След като дойде в съзнание той отново е бил преместен в килия на бургаския затвор.

Сега надзирателите трябвало да го наблюдават денонощно. „Човек, който е решил да направи нещо с тялото и съзнанието си, трудно би могъл да бъде спрян“, коментираха затворнически служители, но признаха, че постоянно наблюдават руснака в килията му.

Все още не е ясна новата дата за неговата екстрадация. Върховната касационна прокуратура е тази, която трябва да съобщи кога и по какъв начин гуруто ще бъде върнат в родината си.