19-годишната Ивета Тинева, която беше убита от бой от приятеля си Теньо, не криела, че той й посяга. Това става ясно от показанията на майката на момичето пред разследващите. Жената е виждала следите от насилие, когато Ивета и бебето й идвали при нея в София.

Питала дъщеря си, а тя й казвала, че са от побои. Въпреки системния тормоз, Ивета не е подавала жалба или сигнал в полицията, обясни прокурор Елгина Чалъмова. Преди година и половина съседи са се обадили на спешния телефон, след като чули от дома на Ивета и Теньо крясъци и викове за помощ. Пред пристигналите на място униформени обаче момичето отрекло да е удряно.

Съдебно-медицинската експертиза показва, че Ивета е починала от тежка черепно-мозъчна травма, която е предизвикала и масивен оток на мозъка. По главата и тялото на младата жена имало следи и от юмруци, и от ритници. Във фаталния ден и Теньо, и Ивета са пили алкохол. В нейната кръв са открити 0,88 промила, а в неговата 1 промил. 27-годишният Теньо вече е направил пълни самопризнания.

Според служебния му адвокат Пламен Генов, младият мъж едва в неделя осъзнал какво е направил. В момента се чувствал много зле и искрено се разкайвал. Двамата били заедно от около 6 години, когато Ивета е била едва 13-годишна.

Адвокат Генов е категоричен, че побоят и убийството не са умишлени. Причината за фаталния сблъсък били претенциите на Теньо към Ивета как се грижи за детето им. Съдът днес остави младият мъж в ареста. Самият той също не пожела по-лека мярка за неотклонение и най-вероятно ще остане зад решетките до започването на процеса.

По-рано днес прокуратурата преквалифицира обвинението във възможно най-тежкото. Теньо е обвинен в умишлено убийство по особено жесток начин и при условията на рецидив. Ако бъде осъден, може да получи доживотен затвор без право на замяна.