Адвокат пуска SMS-и за синя зона по време на дело за убийство. Това се случи по време на разпоредителното заседание за убийството на Никола Колев от Несебър. Докато страните по делото коментираха как трябва да протече процесът, адвокат Божидар Янушев извади телефона си и започна да пише.

Това не убегна от вниманието на съда. „Знаете разпоредбите, моля ви да не ползвате мобилния си телефон в залата“, предупреди съдия Катя Господинова. Юристът обаче контрира, че синята му зона изтича е и важно да си пусне текстовото съобщение.

Репликата му предизвика смях в залата. „На вас може и да ви е смешно, ама мен ме чакат едни 30 лева“, обоснова се Янушев. Магистратите приеха, че сигурността на адвокатския автомобил не е за пренебрегване и оставиха Божидар Янушев да си плати парко мястото.

Делото срещу Христо Колев, известен като Киро Принца ще започне на 26 април и ще протече по общия ред. Защитата на Принца не е съгласна с обвинението в предумишлено убийство. Адвокат Благой Потеров ще се опита да докаже, че фаталният изстрел не е произведен нарочно.

Убийството е от 17 април 2016 год. Случаят придоби скандална популярност, след като стана ясно, Никола Колев е убит при запой в заведението на Кирил Христов. Семейството на убития е категорично, че престъплението е извършено със замисъл.

В момента Христов е на свобода заради влошеното си здраве. Защитата му обвини семейството на убития Никола, че се опитва да се домогне до имуществото на Принца. Съпругата и синовете на Колев са поискали да влязат в управлението на фирмите на Крили Христов, за да обезпечат гражданските си искове. Това обаче не е допуснато от съда.

Днес магистратите приеха в рамките на наказателното дело да се разгледа и гражданският иск на семейство Колеви. Тримата наследници на Никола настояват за парично обезщетение в размер от по 150 хил. лева всеки. Минути преди заседанието синовете на убиеца и жертвата обсъждаха предстоящия процес, но запазиха мълчание пред медиите.