Наложиха ефективно наказание от общо 5 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ на Димитър Д. (на 50 г.), съобщиха от Окръжната прокуратура в Бургас. Той е признал вината си за това, че от 26.09.2016 г. до 09.11.2016 г. включително, в гр. Бургас, при условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив отнел чужди движими вещи на обща стойност 1 558 лв. от владението на жени с намерение противозаконно да ги присвои като употребил за това сила – престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4, вр. чл. 198, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и „б“, вр. чл. 2 от НК.

Димитър Д. е признал вината си, за това че в условията на реална съвкупност с едно от престъпните деяния, на 09.11.2016 г. използвал платежен инструмент – дебитна карта, като наредил транзакция на парична сума на АТМ устройство, намиращо се до блок 46 в ж.к. „Славейков“, гр. Бургас, която не се осъществила поради въвеждане на грешен ПИН код – престъпление по чл. 249, ал. 1,  вр. чл. 23, ал. 1 от НК.

Грабежите били извършвани по идентичен начин и на различни места в гр.Бургас. Димитър Д. застигал жените в тъмната част на денонощието, събарял ги на земята и издърпвал дамските им чанти, отнемайки движимите вещи и пари, намиращи се в тях.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Бургас, е окончателно и има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда.

 

Снимка: Vesti.bg