17-годишният Кристиан от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас е в медикаментозна кома след операция в неврохирургията на УМБАЛ. Момчето тренира бокс, според негови съученици вчера му прилошало в едно от междучасията.

Кристиян сам отишъл до лекарския кабинет, но се свлякъл на земята. Незабавно е извикана линейка. В болницата станало ясно, че младежът има хематом. Опериран е по спешност.

От здравното заведение уточниха за Gramofona.com, че състоянието на тийнейджъра е стабилно. „Категорично не става въпрос за агресия или насилие. На този етап не се потвърждава и информацията, че е имало инцидент в час по физическо“, обясни пред наш репортер началникът на Образователния инспекторат Виолета Илиева.

Още снощи всички записи от камерите за видеонаблюдение в училищните коридори са иззети. Разпитани са и ученици, и учители.

„Всички в училището са в шок. Кристиян е добър ученик, не е конфликтен. Доста са разстроени децата, много плакаха“, обясни още Илиева. Първоначалната информация, която се коментира е, че става въпрос за стара травма на момчето от тренировките му по бокс.

Случаят се разследва от полицията, а за инцидента с Кристиян е уведомен и министърът на образованието.